Puzzle cu lucrurile de prin casa

Unii proprietari si unele cupluri schimba mobilierul de prin casa si lenjeriile, perdelele si asa mai departe ca si cum ar juca puzzle si ar incerca astfel sa gaseasca elementele care se potrivesc la perfectie si care dau locuintei o senzatie dupa dorintele si preferintele “jucatorilor”.

De ce procedeaza acest lucru? Pentru ca le place si pentru ca se simt datori fata de ei insisi sa isi creeze un loc inconfundabil, extraordinar si in cadrul careia sa poata petrece un timp liber de calitate. Investitia in confortul propriului camin este una care tine de stima de sine si de aplecarea catre confort a fiecaruia.

Iata un joc nou care poate fi jucat de oricine, existand si in varianta online – varianta in care oamenii compara o poza de pe un site cu lucrurile dintr-o camera sau dintr-o alta. Practic, acestia pot intra pe un site la sectiunea de canapele, spre exemplu, si pot lua laptopul in living pentru confruntare. Daca nu se potriveste culoarea canapelei cu restul culorilor din living, se schimba canapeaua de pe site si se incearca din nou ajungerea la o varianta castigatoare.

Acest “puzzle” este insotit si de cateva reguli, pe care “jucatorii” trebuie sa le respecte:

  • Intotdeauna se incearca mai multe cai pentru a se achizitiona fix acea piesa de mobilier care se potriveste cel mai bine dintre toate.
  • Se alege un site-furnizor de idei si se consulta indeaproape fotografiile si detaliile afisate. Un shortlist se poate seta daca se adauga anumite optiuni in cosul online de cumparaturi.
  • Se urmareste configurarea incaperii intr-un sens clasic sau modern, inainte de toate.
  • Nu exista compromisuri, doar alegeri neinspirate. Nu exista “e prea scump”, ci “nu merita destul”. Activitatea este provocatoare, incantatoare chiar – mai ales pentru femei, inclinate fiind in mod instinctiv catre amenajarea interioara.
  • Jocul nu se incheie niciodata; doar se ia pauza de la el din cand in cand, pentru a se putea oferi timp de acomodare cu schimbarea. Numai dupa ce locul pare la fel de prea mult timp, se va incerca din nou o schimbare care sa aduca satisfactie.

De ce sa te joci si tu intr-o asemenea maniera?

Fiindca la un moment dat chiar trebuie sa faci asta! Fiindca lucrurile de prin casa intampina doua tipuri de uzura: uzura fizica si uzura morala (adica atunci cand te plictisesti groaznic de ceva). Daca urmaresti sa te imbraci in trend, trebuie sa urmaresti si sa iti “imbraci” casa sau apartamentul dupa tendintele actuale, sau macar sa pastrezi o nota clasica fara sa te simti ca locuiesti ca in anii ‘90.

In bucatarie, dormitor, living, camera copiilor (daca este cazul), pe hol si chiar in baie, poti juca un tip special de “puzzle”, ale carui efecte sa se faca cunoscute in aspectul si pana la urma si in functionalitatea casei tale.

Incearca si n-o sa-ti para rau! Bineinteles, de multe ori, jocul acesta se joaca in doi, iar castigatori veti ajunge amandoi.

Pana data viitoare, succesuri..si amenajari interioare! !