Episod Extra – Asociatia de Locatari – Vecina din Italia!

Intr-o seara pe la 9, iubita mea, gospodina de fel, facea snitele, in timp ce eu stateam tolanit in pat. Da, da..snitele. Sa-mi dea mie pachet la serviciu a doua zi.
Si cum batea ea pieptul de pui se aud niste batai cu ciuda in usa. Recunosc, mi-a fost frica.

Eu: Oana, deschide tu, te rog. Daca e administratorul ii zici ca nu-s acasa.

Deschide Oana usa, cu ciocanul de batut snitele intr-o mana. In fata ei, o doamna la vreo 45 ani, cocheta, cu accent de “come si dice in romeno”, adica de romanca ce a stat minim 6 zile consecutive in Italia:
Vecina: Ce-i cu galagia asta, Doamna?
Oana: Ce galagie?
Vecina: Sa nu mai mergi in tocuri prin casa s-a inteles? Ca ma doare capul de la cum se aud tocurile tale pe gresie.
Oana: Doamna, cred ca e o greseala. Eu nu merg in tocuri prin casa. Nici macar in papuci nu merg.
Vecina: Eii nu mergi. Mergi si tu si colega ta si toata noaptea vin barbati la voi. O sa va dau pe mana politiei ai inteles?
Oana: Probabil zgomotul era de la cum bateam carnea pentru snitele.
Vecina: Nu era de la snitele..era de la tocuri.
Oana: Coborati va rog privirea spre picioarele mele. Vedeti, ciorapi flausati. Acum uitati-va in mana stanga..ciocan de batut snitele. Vedeti? Cel mai probabil de la ciocan era zgomotul.
Vecina: Tocuri sau ciocan.. nu mai conteaza, faci galagie si eu vreau sa dorm.
Oana:  Imi cer scuze ca am facut galagie, dar am ajuns de curand acasa si am acum pe cineva “la pat” (Oana being funny) care are nevoie maine de mancare.
Vecina: Am inteles. Si sper sa nu mai vad cum se paerinda barbati pe la voi noaptea. Tu si colega ta ati putea sa puneti mana pe carte nu pe…. ca ma faci sa vorbesc si prostii.
Oana: Doamna…Sigur ma confundati. Eu nu stau cu nici o colega. Eu si prietenul meu ne-am mutat de curand aici. Probabil va referiti la vechile chiriase.
Vecina: Aaa.. Oricum… sa nu mai mergi cu tocuri prin casa.

Facu stanga imprejur si cobori pe scari.
Oana ramase cateva secunde cu privirea in distanta, probabil contempland situatia la care luase parte fara voia/vina ei.
Inchise usa si dadu sa-mi povesteasca cele intamplate, dar am oprit-o, explicandu-i ca am auzit toata discutia. Vorba aia.. inafara de usa de la intrare, nu prea aveam usi in casa.
Vazand-o usor nervoarsa am zis sa incerc sa dau de proprietar si sa-l intreb care-i treaba cu vecinii astia..si daca ma mai asteapta surprize pe viitor.

Eu: Salut. Ai 2 minute? Avem o problema cu vecina de sub noi. A venit la usa si ne-a certat ca mergem cu tocuri prin casa, ca facem galagie..etc. Nu e cazul de asa ceva si nu inteleg cum ar trebui sa procedez cu ea. Nu de alta dar nu vreau sa ma trezesc cu politia la usa..sau mai rau… cu administratorul.
Proprietarul: Aaa… “Italianca”? Da… eii.. n-o bagati in seama. Ea vine cate 1 luna pe an acasa si atunci ma terorizeaza pe mine cu telefoane. Bine ca mi-ati zis ca a venit in tara si o sa fiu pregatit.
Eu: ?! Sa inteleg ca sunteti prieteni vechi?
Proprietarul: Da. Pai inaintea voastra au stat 2 fete, care cred ca ofereau servicii…ma intelegi tu…. si ma suna asta noaptea la 3-4 ca fac fetele sex cu zgomot si ma punea sa ascult in telefon cum gemeau aia.
Eu: Poftim?!
Proprietarul: Da… eii … ea face scandal asa… dar nu a chemat politia, deci, zic sa nu va faceti griji.
Eu: Incerc sa nu-mi fac griji. Alti vecini “surpriza” mai aveti? Nu de alta…dar sa fiu si eu pregatit.
Proprietarul: Ar mai fi vreo doi, dar nu vreau sa-ti stric surpriza. (si rase infundat in telefon)
Eu
: Ce sa zic…Apreciez. Seara buna!

Surprizele nu au intarziat sa apara!