Asociatia de Locatari. S01.Ep.05 – Mobila de bucatarie!

Am avut parte de o bucurie. M-am inundat. Da..si ca evenimentul sa nu fie unul banal, am reusit cumva sa ma inund fara sa ud podeaua sau peretii. Da, da!
Cum e posibil?
Pai mi s-a fisurat o teava din spatele chiuvetei de la bucatarie, cumva apa a picurat usor pe o imbinare din mobila. Cum mobila era din PAL si nu avea cant in spate (ca deh, vorba aia, in spate cine se uita) apa s-a infiltrat usor.
Cand mi-am dat seama?
Pai cand m-am intors dintr-o vacanta de vreo saptamana si pentru ca nu a avut cine sa aeriseasca casa, m-a lovit de la intrare un miros imbietor de lemn ud (AKA mucegai mai putin nobil).
Am verificat paguba si din pacate nu mai puteam salva mobila… era mult prea umflat placajul si apa ajunsese la prea multe sertare.
Acum sa trec mai repede prin poveste.
Am gasit un “mester” care face mobila de bucatarie, normal, printr-o recomandare. Ce sa zic, omul foarte bun, a zis ca ma costa mobila X, m-a costat in final 2X, a zis ca e gata in 2 saptamani, a fost gata in 8 saptamani, culminand prin a pune mana pe niste fire care nu erau izolate astfel curentandu-se (NOTA: In timpul lucrarilor niciun animal nu a avut de suferit!)
In prima zi de lucrari (intr-o sambata dimineata), a scos mobila veche si a reparat teava fisurata. Pai nu v-am zis eu ca era mester! Face mobila si e si instalator.
Acum problema, teava se fisurase inainte de apometru, deci ca sa mearga reparata, trebuia oprita apa pe coloana. Zis si facut, am luat cheia de la subsol de la administrator si am coborat cu el sa oprim apa rece de pe coloana.

Am zis, bai…cine naiba foloseste apa rece la bucatarie sambata dimineata?!
Sub mine la etajele inferioare stau :
– La etajul 3 – vecinul arab – sambata e zi de odihna..deci nu face el treaba sa aiba nevoie de apa rece.
– La etajul 2 – vecinul care mi-a zis ca l-am inundat de vreo 3 luni dar nu-i era de el ci de vecinul de la 3. Vezi povestea AICI.
– La parter – vecinul cu X6- care ma indoiesc ca sta prea mult in bucatarie sa gateasca.
Siiii… la etajul 1, inamicul numarul 1, vecinul si vecina care sunt tot timpul acasa, tot timpul te vezi cu ei pe casa scarii, tot timpul pe geam. Dar mi-am zis… bai..cat ghinion sa am sa fie astia acasa si sa gatesca acum?
Sa revenim acum.
Am oprit apa, am urcat in casa unde a continuat mesterul reparatia. Dupa vreo 2 ore a terminat (i-a luat, normal, minim dublu ca timp decat unui instalator) si mi-a zis sa cobor sa dau drumul la apa sa vedem ca e totul in regula.
Pe scari ma intalnesc cu vecina de la 1 care urca nervoasa spre mine.
Vecina 1: ce faci vecine? Mai dureaza mult reparatia? Cand dai drumul la apa rece?
Eu: (indrebandu-ma in acelasi timp cu dracu de stie ca eu am oprit apa?!) Nu, chiar acum coboram sa-i dau drumul.
Vecina 1: Bine. Sa-i dai drumul ca am treaba.
Eu: Da. In 5 min. (mare greseala sa-i zic 5 min).

Cobor la subsol, il sun pe mester, dau drumul la apa si aud in telefon: INCHIDE BAAA CA SARE PE PERETI!!!
Pesemne ca reparatia nu fusese una de succes. Opresc apa si urc repede sa evaluez daunele. Spre norocul meu nu era prea multa apa si el deja se apucase din nou de reparat.
Dupa inca vreo 30 min, imi zice sa cobor iar sa dau drumul la apa. Cand ajung in dreptul usii vecinului de la 1 a pornit urgia. Era usa deschisa si amandoi isi cautau papucii sa se incalte si sa urce la mine.
Vecina : Bai nesimtitule. Cand ai de gand sa dai drumul la apa?
Eu: Stati putin, de ce imi vorbiti asa urat?
Vecinul: Iti vorbim cum vrem noi. Esti un nesimtit. Ai zis ca dai drumul la apa acum juma de ora si nici acum nu ai dat. Stam de aproape 3 ore fara apa.
Eu: Imi cer scuze, doar ca atunci cand am dat drumul la apa, teava nu era vine lipita si picura, asa ca a trebuit sa o opresc iar sa remediem problema. Nu are rost sa ne certam. Acum ma duceam sa-i dau drumul.
Vecinul: Bai, ies la tine si-ti trag una daca nu dai drumul imediat la apa. Pai ce… eu fac kilometri prin casa sa car apa de la baie la bucatarie ca te-ai trezit tu sa faci reparatii?
Eu: Vecine, mi s-a spart o teava, preferai sa te inund? Acum a venit instalatorul si am reparat? Asta e viata la bloc. Ar fi bine sa te conformezi si cu avantajele si cu dezavantajele traiului la comun. Nu de alta dar ai 50 de ani, ar fi trebuit sa te loveasca si intelepciunea pana la varsta asta.
Vecinul: Bai ies la tine.
Eu: Eu zic sa aplanam conflictul si sa ma lasati sa dau drumul la apa.
Vecinul: Sa stii si tu ca reparatiile se fac sambata dupa-masa nu dimineata cand face lumea mancare
Eu: Pai eu credeam ca dimineata se duce lumea la piata sa cumpere ce-i trebuie pentru a face mancare si se apuca de gatit dupa pranz.
Vecinul: Eu fac invers.
Eu: sa fii sanatos, eu fac invers decat tine.
Vecinul: Esti un nesimtit.
Eu ii zambesc si ii intorc spatele coborand usor scarile spre parter
Vecinul: Nu mai zambi asa ca iti dau una de nu te vezi (probabil aluzie la faptul ca am ochelari si nu vad bine)
Eu: Vecine, doar o curiozitate, cu ce cari apa de la baie la bucatarie de zici ca ai facut kilometri in ultimele 3 ore? Cu lingurita?
Vecinul: Esti un nesimtit baiatule si ar fi bine sa dai drumul la apa daca nu vrei sa chem politia.

Am ales sa-l ignor si am coborat la subsol sa dau drumul la apa.
Spre bucuria mea cand am urcat usa lor era inchisa, apa nu a mai curs si mesterul s-a putut apuca de mobila.

P.S: A doua zi aveam masina zgariata, dar sa nu cred ca mi-a zgariat-o vecinul/-a ci ca totul a fost o nefericita coincidenta, nu?!