Hotii de la Cora !

Am fost de curand la Cora Lujerului, hipermarketul la care imi fac cumparaturile in ultimii 2 ani. De multe ori mi-am aruncat ochii pe bonul de la casa, insa niciodata nu pot spune ca am fost foarte atent la total/numele/pretul individual al produselor achizitionate, gandindu-ma (ca un inginer ce sunt) ca nu pot casierii sa-mi faca vreo “nefacuta”.

Si am crezut toate acestea pana acum cateva zile, cand, m-am trezit la casa fix cand se inchidea si bunul casier isi termina tura.

Mi-a scanat toate produsele si imi spune totalul : 118 RON. In timp ce eu cautam in portofel 120 ron, casierul tot tasta ceva pe casa de marcat, bombanind ca nu se deschide casa. Intr-un final se deschide, imi ia banii (120 RON) si imi intinde 2 RON inapoi. Inainte sa apuc sa-i iau, imi ridic privirea din nou spre casa de marcat, si vad un alt total : 100 RON, ma uit si pe bonul care iesise din casa de marcat si vad acelasi total 100 RON. Ii zic apoi casierului (cu toata bunacredinta) ca am impresia ca s-a scazut vreo ceva, ca nu trebuie sa platesc 118 ci doar 100 ron, conform bonului.

Si de aici incepe distractia:

Casier(zambind parsiv): Nu nu…118 ron aveti de platit
Eu: Pai pe bon scrie 100, cum sa-ti platesc 118. Posibil sa fi avut reduceri la niste produse ?
Casier: Nu, nu ati avut nici o reducere, totalul e 118 RON
Eu(luand bonul in mana) :  Uite omule ca scrie TOTAL: 100 RON
Casier: Pai am pus eu un voucher de reducere si banii aia s-au scazut, dar nu-s ai dumneavoastra !
HOPA !!!
Eu: Ce voucher? Ti-am dat eu voie sa treci vreun voucher de reducere pe bonul meu ? Eu nu pot sa-ti dau o suma de bani si tu sa-ti dai un act conform caruia ti-am dat mai putini bani. Pricepi ?
Casier(zambind parsiv in continuare): Pai nu, ca e corect, dvs. mi-ati dat 120 ron si eu va dau 2 ron inapoi. Ca totalul e 118
Eu: Domnule tu nu intelegi, sau te faci ca nu intelegi. Mi-ai dat un document conform caruia eu ti-am dat 120 ron si tu mi-ai dat rest 20 ron, lucru care nu se intampla, pt ca tu imi dai rest 2 ron. Da-mi te rog un document care sa ateste cati bani ti-am dat si cati mi-ai dat ianpoi.
Casier: Pai cei 18 ron sunt de la voucherul de reducere pe care l-am pus. E un voucher de reducere cu puncte de fidelitate. Mi l-a dat o doamna si n-am apucat sa il trec pe bonul ei si am zis sa-l trec la dvs.
Eu: De ce nu recunosti ca banii aia ti-i iei tu? E mai corect, decat sa minti cu nerusinare. Da-mi voucherul de reducere sa ma uit la el
Casier(zambind parsiv in continuare): Da nu..ca nu iau eu banii…nu pot sa va dau voucherul (si-l indesa in casa de marcat)
Eu: Chema te rog un superior.
O suna casierul pe “Mihaela
Mihaela: Ce s-a intamplat?
Si acum explicatia halucinanata a evenimentului Casier(zambind parsiv in continuare):  Domnii vor 20 ron in plus.
Eu: Bai omule, eu nu vreau nici un 20 ron, eu vreau un bon corect, nu sa fiu partas la combinatiile tale.
Suprinzator Mihaela a inteles imediat ce s-a intamplat…Mihaela: Ne cerem scuze, e greseala lui. Trebuia sa va intrebe daca poate trece voucherul de reducere.
Eu: Pai ce-i de facut, imi dati va rog un bon corect?
Casier& Mihaela : Nu se poate !
Epuizat de prostia/nesimtirea lor, mi-am dat seama ca singura continuare ar fi fost sa sun la protectia consumatorului, iar asta ar fi adus probabil  o amenda magazinului si o sanctiune mai mult sau mai putin grava casierului.
Impins de “domnii in varsta”  care erau inca in spatele meu la coada , si acum citez, “sa termin o data cu prostiile si sa-mi iau bonul asa cum e”, am plecat :(. Acum ma mustra constiinta ca nu am mers pana la capat.
Cu ocazia asta cred ca m-am prins de adevarata combinatie a angajatilor Cora.
Pentru cei care nu stiu, Hipermarket Cora ofera niste carduri de fidelizare, pe care le poti folosi la casele de marcat. Pe aceste carduri strangi puncte, puncte care pot fi transformate in produse (un numar restrans de produse nealimentare) sau intr-un voucher (ca cel pe care casierul l-a trecut pe bonul meu).
Aceste puncte sunt valabile 2 ani de la emiterea cardului, daca la implinirea celor 2 ani nu ti-ai folosit punctele, contul se reseteaza.
Si acum vine schema celor de la Cora . Ei avand evidenta cardurilor care expira, emit bonuri de bani in ultima zi de valabilitate a acestor conturi. si la inchiderea turei, le arunca pe bonurile unor clienti, ca sa poata lua in contul lor, bani din casa. In acest fel, toata lumea e acoperita si nimeni nu poate banui ca se produce vreo ilegalitate.
Data vine clientul a doua zi, are in cont 0 puncte, pentru ca i s-a resetat contul, si nu prea are cum sa stie ca i s-a resetat contul de la 5000 de puncte cate avea la 0(zero) puncte sau de la 0(zero) la 0(zero).
In continuare e bonul meu in care sunt prinse toate detaliile mentionate mai sus:


Mentionez ca “adevarata combinatie” e doar o supozitie a mea, bazata pe intamplarea traita si relatata mai sus. Daca supozitia mea este falsa ma bucur, daca e adevarata mi-ar placea sa aflu ca cineva competent a luat masuri ca aceste evenimente sa nu se mai produca in viitor.

 Later edit : Acum mi-am dat seama ca el mi-a dat 2 Ron rest in ciuda faptul ca ar fi trebuit sa-mi dea 1,5Ron. Probabil a incercat sa-mi cumpere tacerea cu 0.5Ron si eu nu mi-am dat seama. 

Pana data viitoare…succesuri si vanzari anterioare !

 

Nu fiti zgarciti. Dati si la altii: