Budapesta & Viena

De 1 mai anul acesta ne-am hotarat sa incercam o destinatie noua : Viena, si ca lucrurile sa fie si mai interesante am zis sa mergem cu masina. Si daca tot am mers cu masina am zis sa facem un popas scurt si in Budapesta.
Din Bucuresti pana in Viena sunt aprox. 1100km. din care jumatate pe teritoriul Romaniei, presarati  din loc in loc cu praf magic de autostrada.
Drumul merge facut din prima cel putin pana in Budapesta chiar si de un singur sofer, dar pentru a nu ajunge la destinatie foarte obosit, e mai bine sa fie 2 soferi.

In Budapesta, puteti parca la una din parcarile lor cu plata (pe care noi nu am reusit sa le gasim) sau puteti parca in parcarea Mall-ului (West End City Center) de langa gara centrala. De acolo in 5 min ajungeti pe jos pe malul dunarii, dealungul caruia gasesti multe din atractiile turistice ce le ofera Budapesta.
Daca ai la dispozitie doar o jumatate de zi (cum am avut noi), poti alege sa te plimbi pe malul dunarii si sa vezi astfel Parlamentul si cateva din podurile peste dunare.
Te poti relaxa la una din multele terase din centrul orasului, unde poti manca un gulas autentic. Daca ai conditie fizica, poti traversa dunarea pe unul din poduri si sa urci fie pe jos fie cu furnicularul pana la castelul Buda. Panorama este superba.

Din Budapesta in Viena nu faceti mai mult de 3 ore. In Viena daca nu aveti parcarea asigurata la hotel, puteti opta sa parcati la una din parcarile private cu plata : ~24 euro/zi sau la una din parcarile primariei ~4 euro/zi. Puteti parca si pe strada, dar cel mai probabil va veti alege cu o amenda de ~25 euro.
In Viena daca stati 2-3 zile, nu prea se merita sa va luati city pass-urile pe care le gasiti la metrou (City pass-ul ofera discount-uri la metrou sau intrari la muzee). Noi in cele 2 zile pe care le-am avut la dispozitie am ales sa vizitam schonbrun-ul si gradina zoo. Ambele sunt 2 destinatii pe care nu trebuie sa le ratati la Viena. Daca aveti timp, recomand sa va alocati cate o zi intreaga pentru fiecare in parte. Noi nu am avut prea mult timp asa ca le-am ingramadit pe ambele intr-o singura zi.

A doua zi am fi vrut sa ajungem la Prater, dar cum vremea nu prea a tinut cu noi, o jumatate de zi ne-am petrecut-o la cumparaturi la Parndorf  (aflat la ~60km de Viena).
Cum vremea s-a mai incalzit, ne-am intors in Viena si restul zilei ne-am plimbat prin centru. In Stephanplaz puteti vizita catedrala lui Stefan si puteti urca daca vrei si in unul din turnurile acesteia (5 euro/pers).

Daca tot sunteti prin centru, nu uitati sa vizitati primaria, libraria nationala, parlamentul si de ce nu si Hundertwasser Village, un loc cu o arhitectura foarte interesanta.
Nu ratati cele mai bune coaste de porc din Viena, la Ribs of Vienna (unde e recomandat sa va faceti o rezervare), un snitel autentic la Figlmuller si un strudel cu mar…oriunde 🙂 .

 

Pana data viitoare…succesuri si vanzari anterioare !