Slovenia – Ljubljana !

In luna mai printr-o intamplare am fost trimis de la birou la un client in Slovenia pentru o saptamana. Acesta avea sediul chiar in capitala Sloveniei, Ljubljana. Drumul cu avionul a fost unul de pomina, fiind nevoit sa zbor de la Bucuresti la Paris si de la Paris la Ljubljana. Deci in loc de un zbor de 1 ora, eu am facut 4. Am aterizat si am luat pana la hotel un taxi care mi-a luat 40 euro (mentionez ca hotelul era in centru si costul e 2 euro/km) si aeroportul e pe autostrada. Taximetrista era o femeie la vreo 50 de ani cu un BMW seria 5 E60. M-a dus pe autostrada cu 150km/h 😐 . Am ajuns intr-un final la hotel.
Ljubljana e un oras mic, frumos si cred ca o excelenta varianta pentru un City Break (mai ales pentru cei care au fost in viena, praga, venetia, roma…care sunt cliseele city break-urilor).
In centru puteti gasi multe baruri si terase intinse de-alungul raului care trece prin mijlocul orasului. Tot in centru gasiti si celebrele 3 poduri pe care le vedeti in multe din pozele de prezentare de pe net dar si o miniatura din bronz a orasului.
bridges ljubljana
ljubljana miniature
Puteti opta pentru un tur al orasului cu un trenulet (costa vreo 20 euro dar aveti grija ca are doar 2 ore de plecare, pe la 10 AM si pe la 12Am parca), sau pentru o plimbare cu barca pe rau. O alta atractie a orasului este si castelul din varful unui deal din centrul orasului. Plimbarea pana la castel poate fi facuta pe jos.
castle ljubljana

Ca mancaruri traditionale nu prea am ce sa va recomand (pentru ca nu am fost spre rusinea mea la nici un restaurant cu specific) inafara de niste mici (aproape ca la noi, doar ca nu au usturoi si nici asa multa grasime) si pe care ei in loc sa-i manance cu mustar ii mananca cu caimac (si mie mi s-a parut scarbos in prima faza, dar sa stiti ca merita incercati).
Daca sunteti pe fuga puteti lua un kebab sau un sandwich care costau undeva intre 3 si 5 euro, si un suc care era tot undeva pe la 2-3 euro.

In concluzie Ljubljana merita vazuta, dar nu cred ca trebuie sa-i alocati mai mult de 2 zile din vacanta voastra. Puteti insa sa treceti prin ea un weekend si sa va continuati vacanta de vara in Italia la Trieste care e la mai putin de 100km de capitala sloveniei, loc unde puteti face plaja in Marea Adriatica.

Pana data viitoare, succesuri si vanzari anterioare.