Asociatia de Locatari. S01.Ep.10 – Curatenia de iarna! – Sfarsit de sezon

Citeste mai departe...Asociatia de Locatari. S01.Ep.09 – Copilul, intretinerea si inundarea otomana!

Citeste mai departe...Asociatia de Locatari. S01.Ep.08 – Sedinta si Curatenia generala in bloc!

Citeste mai departe...Asociatia de Locatari. S01.Ep.07 – Florile!

Citeste mai departe...Puzzle cu lucrurile de prin casa

Unii proprietari si unele cupluri schimba mobilierul de prin casa si lenjeriile, perdelele si asa mai departe ca si cum ar juca puzzle si ar incerca astfel sa gaseasca elementele care se potrivesc la perfectie si care dau locuintei o senzatie dupa dorintele si preferintele “jucatorilor”. Citeste mai departe...Asociatia de Locatari. S01.Ep.06 – Videochat-ul si Dumnezeu!

Citeste mai departe...Episod Extra – Asociatia de Locatari – Vecina din Italia!

Intr-o seara pe la 9, iubita mea, gospodina de fel, facea snitele, in timp ce eu stateam tolanit in pat. Da, da..snitele. Sa-mi dea mie pachet la serviciu a doua zi.
Si cum batea ea pieptul de pui se aud niste batai cu ciuda in usa. Recunosc, mi-a fost frica. Citeste mai departe...Episod Extra – Asociatia de Locatari – Intoarcerea lui Visinescu si ciocolata amaruie!

Stateam inca in Tineretului. Ne acomodasem cu viata in capitala si cu vecinii mei usor prea sociabili.
Ma trezesc intr-o dimineata sa ma pregatesc sa plec la munca. La usa inainte de plecare fac verificarea clasica a oricarui barbat :
Telefon – CHECK!
Portofel – CHECK!
Chei – NOPE! unde naiba-s cheile?! Citeste mai departe...Asociatia de Locatari. S01.Ep.05 – Mobila de bucatarie!

Am avut parte de o bucurie. M-am inundat. Da..si ca evenimentul sa nu fie unul banal, am reusit cumva sa ma inund fara sa ud podeaua sau peretii. Da, da!
Cum e posibil?
Pai mi s-a fisurat o teava din spatele chiuvetei de la bucatarie, cumva apa a picurat usor pe o imbinare din mobila. Cum mobila era din PAL si nu avea cant in spate (ca deh, vorba aia, in spate cine se uita) apa s-a infiltrat usor.
Cand mi-am dat seama?
Pai cand m-am intors dintr-o vacanta de vreo saptamana si pentru ca nu a avut cine sa aeriseasca casa, m-a lovit de la intrare un miros imbietor de lemn ud (AKA mucegai mai putin nobil).
Am verificat paguba si din pacate nu mai puteam salva mobila… era mult prea umflat placajul si apa ajunsese la prea multe sertare.
Acum sa trec mai repede prin poveste.
Am gasit un “mester” care face mobila de bucatarie, normal, printr-o recomandare. Ce sa zic, omul foarte bun, a zis ca ma costa mobila X, m-a costat in final 2X, a zis ca e gata in 2 saptamani, a fost gata in 8 saptamani, culminand prin a pune mana pe niste fire care nu erau izolate astfel curentandu-se (NOTA: In timpul lucrarilor niciun animal nu a avut de suferit!)
In prima zi de lucrari (intr-o sambata dimineata), a scos mobila veche si a reparat teava fisurata. Pai nu v-am zis eu ca era mester! Face mobila si e si instalator.
Acum problema, teava se fisurase inainte de apometru, deci ca sa mearga reparata, trebuia oprita apa pe coloana. Zis si facut, am luat cheia de la subsol de la administrator si am coborat cu el sa oprim apa rece de pe coloana. Citeste mai departe...Asociatia de Locatari. S01.Ep.04 – Pe bloc, Gunoiul si Musafirii!

Se apropiau sarbatorile de iarna , si vroiam sa facem o curatenie generala. Am profitat de dragostea parintilor nostri si i-am chemat in vizita la noi sa ne ajute.
Chiar daca trecusera de acum cateva luni de la mutare, nu reusisem sa-mi cunosc prea multi vecini asa ca inca speram ca am avut noroc si ca am nimerit intr-o scara de oameni normali la cap.
Vineri seara, abia ce venisera parintii la noi. Am zis sa cobor pana la magazin sa iau combustibil (aka apa/suc) pt “muncitori”.
Nu apuc sa cobor primele 3 trepte ca ma intampina, blocandu-mi drumul, un domn la vreo 65-70 de ani destul de masiv si vizibil iritat. Citeste mai departe...